Download de white paper

2020 is een jaar dat ongetwijfeld de geschiedenisboeken in gaat. Een grote lockdown in het tweede kwartaal van het jaar zorgde ervoor dat bedrijven de deuren moesten sluiten en daagde zo ondernemers uit om nieuwe manieren te bedenken om te overleven en weer succesvol te worden. Covid-19 is de grootste uitdaging voor de productie-industrie in meer dan 100 jaar, omdat het zowel klanten als producenten wereldwijd raakt.

De Europese Unie beschikt over een sterke economie. Bijna alle lidstaten van de EU hebben al gezamenlijke initiatieven in de industrie en het wetenschappelijk onderzoek opgezet om de overgang naar slimme fabrieken te identificeren en te ondersteunen. Wij, als Flanders Make, zijn ook een gelijkaardig initiatief gestart met de SmartFactoryBNL. Nu begint de nieuwe SmartFactoryEU EEIG- vereniging een netwerk op te bouwen om deze belangrijke nationale initiatieven met elkaar te verbinden. De enige manier om uit deze crisis te geraken is door onze krachten te bundelen en te innoveren.

Wil je meer weten over het Europese Industriële Herstelplan en het SmartFactory initiatief? Download hier dan de volledige White paper.

 

Download de white paper